Home HOME PLANTSYSTEMEN CONTACT ©Plantsystems Europe
GRONDBEWERKING DIVERS NIEUWS Beeldbank OVER ONS WIEDERS FERRARI REMOWEED Download Brochure Bij interesse graag contact opnemen Aanmelden Demo agenda

De camera gestuurde schoffelmachine van Ferrari.

Hij schoffelt zowel tussen de rijen als tussen de planten. De machine scant en wied het onkruid binnen de breedte van het frame terwijl hij vooruit rijd. Zodoende hoef je maar één keer over het gewas heen te rijden. De Ferrari machine heeft een hydraulische side shift die de schoffel elementen naar links of recht corrigeert om bijvoorbeeld bochten in de plantenrij te volgen of stuurfouten te corrigeren, dit gaat automatisch met behulp van infrarood.

Het aantal elementen is aan te passen op het aantal rijen in het bed. Elk element heeft een camera die de plant detecteert op basis van vorm, plaats en kleur. De schoffels gaan open als er een gewasplant staat en dicht als er niks of onkruid staat. Hierdoor is het mogelijk om tot 1cm van het gewas te schoffelen. De werkhoogte van de schoffels kan eenvoudig aangepast worden. De opening van de messen kan eenvoudig mechanisch ingesteld worden d.m.v. een stelbout. De machine is in te stellen met behulp van een eenvoudig Touch screen, dit stelt de gebruiker in staat om variabelen in te stellen zoals plantafstand. De machine kan zonder extra afstelling overgaan van donkere gewassen naar lichte gewassen.

De Ferrari schoffelmachine heeft zijn eigen hydraulische systeem en een voorziening om elektra op te wekken. Het voordeel is dat bijna elke trekker er voor kan ongeacht zijn leeftijd. De rijsnelheid is afhankelijk van de plantafstand, gemiddeld is dat 2.5 km/u maar kan oplopen tot 5km/u.

De minimale plantafstand in de rij is 10cm, de minimale rijafstand is 27cm. Per rij schoffelt hij 12.000 tot 14.000 planten per uur.

De machine kan breed ingezet worden, zoals in bladgewassen, koolgewassen en selderijsoorten.